T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Gümüşhane'de düzenlenen "Uluslararası Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali"nin son gününde, tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak'ın hazırladığı, kentin marka ürünlerinden kuşburnu işlemeli gelinlik katılımcılardan ilgi gördü.
Valilik ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen festivalin ikinci ve son gününde Gençlik Merkezinde vatandaşlar tarafından yapılan ve ilk üç dereceye girenlerin Belediye tarafından altınla ödüllendirildiği en güzel yemek, dut pekmezi, dut pestili ve kuşburnu marmelatı yarışmaları yapıldı.
Jüri üyelerinin belirlenen kriterler eşliğinde seçimini gerçekleştirdiği yarışmalara yoğun bir katılım olurken, pekmez ve kuşburnu marmelatı yarışmasında jüri üyesi Doç.Dr. Oktay Yıldız tarafından bilimsel cihazlar kullanıldı.
Geçtiğimiz aylarda pestil ve kömeden gelinlik üreterek dikkatleri üzerine çeken tasarımcı Ayşegül Parlak, bu kez 24.Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Kültür ve Turizm Festivali için üzerinde doğal kuşburnu meyvesi ve yaprakları kullanılan özel bir gelinlik tasarladı.
Yemek yarışması sırasında Ece Çimen tarafınsan sahnelenen gelinlik vatandaşların yoğun ilgisini çekerken, Türkiye’de kuşburnu meyvesinin gen merkezi olarak kabul edilen Gümüşhane’de kuşburnulu gelinlikle çok sayıda vatandaş fotoğraf çekilmek için sıraya girdi.
Tasarımcı Ayşegül Parlak, markalaşmak adına Gümüşhane’de farklı ürünler ortaya koyduklarını belirterek, “Diğer gelinlikçilerden farklı olarak bir şeyler yapıp farklı olduğumuzu gösterelim dedik. Bugün de Gümüşhane’de kuşburnu festivali yapıldığı için farklı bir ürün yapalım dedik. Kuşburnudan bir gelinlik hayal ettik ve onu gerçekleştirdik. Bu yılın kuşburnu güzeli olarak da Ece Çimen’i adlandırıyoruz” diye konuştu.
Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ercan Çimen, festival boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini altın kalpli insanların şehri Gümüşhane denilince insanının ardından kuşburnu, pestil ve kömenin akla geldiğini hatırlatarak programa katılan herkese teşekkür etti.
Devam eden yarışmaların yanı sıra Trabzon, Mersin ve Erzurum’dan gelen ve Gümüşhane halk oyunları topluluklarının gösterileriyle birlikte 40 çocuğun sünnet olduğu sünnet şöleni de aynı yerde gerçekleştirildi ve çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmalara çorba kategorisinde 8, yemek kategorisinde 7, tatlı kategorisinde 8, kuşburnu marmelatı kategorisinde 27, dut pestili kategorisinde 9, dut pekmezi kategorisinde 14 yarışmacı katıldı.
Yemek yarışmasında 'Gendime pilavı' ile Şule Akhan, tatlı yarışmasında 'Burma bülbülyuvası' ile Nesrin Kadakal, çorba yarışmasında 'Arpa yarması çorbası' ile Şule Akhan, dut pekmezi yarışmasını Nurhan Şahinöz, pestil yarışmasını Eraslan Doruk, kuşburnu marmelatı yarışmasını Menşure Karaçengel birinci oldu.