T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Gümüşhane Valimiz Sayın Yücel Yavuz, yaklaşan yeni turizm sezonu öncesi, Gümüşhane’nin de turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarede bulunmak üzere, Gümüşhane genelinde faaliyet gösteren lokanta, restoran ve cafe sahibi işletmecilerimizle bir araya geldi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kültür ve Turizm İl Müdürü Engin Doğru ve yeme içme sektörü işletmecileri katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmada, ilimizin turizm pastasından elde ettiği payını artırması ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması için topyekûn gayret sarf edildiğini belirterek, Gümüşhane’de turizm noktasında son dönemde yaşanan hareketliliğin devamının gelmesi için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyleyen Sayın Valimiz, turistlerin yeme, içme ve dinlenme ihtiyaçları için bir dizi çalışma yapılması gerektiğini vurgulayarak, bu çalışmanın da hep birlikte yapılmasını arzu ettiğini kaydetti.
Gümüşhane’nin kültürünü ve turistik değerlerini görmeye gelenlere kaliteli hizmet sunulması ve buna uygun konsepte bir an önce geçilmesi gerektiğini diler getiren Sayın Valimiz, temiz ve hijyen açısından herhangi bir sorunu olmayan bir ortamda hizmet edilmesi gerekiyor.” dedi.
Gümüşhane’de 100’e yakın yöresel yemek türü olduğunu, bunların tanıtım ve sunumunun yapılması gerektiğini kaydeden Sayın Valimiz, “Çorbadan etli yemeklere, sulu yemeklerden tatlılara kadar klasik Gümüşhane’ye has yemekleri gelen turistlere sunduğumuz zaman, daha çok turistin geleceğini unutmamalıyız. Gümüşhane yemek türlerinin belirlenmesini ve bir standarda kavuşmasını istiyorum. Hizmet bakımından da, turizm firmalarına adres gösterecek şekilde bir hal aldığında çok daha güzel günler ve kazançlar olacaktır. Yapılacak tanıtım broşürlerinin ekinde, ‘Gümüşhane’de ne yenir, nerede yenir’ şeklinde sorulan sorulara cevap şeklinde yer verelim. Bunu gören tur operatörleri, sizleri rahatlıkla arayarak gelecek kişi sayısı kadar sizlerden yer ayrılmasını isteyeceklerdir. O kişiler geldiğinde sizin masanız da hazır olmuş olacaktır. Hizmeti daha modern, daha çağa uygun hale getirmek için gayret sarf edin. Özellikle turizm meslek lisesinden mezun olan öğrencilerimizi staj için il dışına göndermiyorum. Özellikle sizlerden istirham ediyorum, onları sizin işletmelerinizde çalıştırınız.” ifadelerini kullandı.
Yemek konusunda bir standart oluşturulması gerektiğini belirten Sayın Valimiz, “Gümüşhane’nin meşhur yemeklerini ve lezzetlerini belirleyelim. Bununla ilgili komisyon oluşturulsun. Öğrenci kitlemiz şu anda bu konuda bir pazar oluşturuyor. Ama 15 Haziran’dan sonra öğrenci kalmıyor. Bunun yerini turistler alacak.” diye konuştu.
Gümüşhane esnafının kabuğunu kırmak için mücadele ettiklerini dile getiren Sayın Valimiz, 2023 hedefleri doğrultusunda var olan potansiyeli kullanmak için hiçbir engel olmadığına vurgu yaparak, “2023 yılına 60, 70, 80 model fikir ve düşüncelerle ulaşamayız. Oraya varma şansımız yok. Bunu aşmanın yolu esnafımızdan, sanatkârımızdan, tüccarımızdan geçiyor.” dedi.
Bu yıl itibariyle Gümüşhane’de uygun ve talipli işletmelere “Gümüş Tabak” uygulaması başlatmayı planladıklarını belirten Sayın Valimiz, Valiliğin ve diğer kurumların yapacağı tanıtım çalışmaları ve internet üzerinden duyurusu yapılabilecek uygulama ile tur firmalarının da yönlendirilebileceğini ve böylelikle Gümüşhane yemekleri konusunda önemli bir adım atılmış olacağını sözlerine ekledi.
Sayın Valimizin konuşmasının ardından, işletme sahiplerinin görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda daha sonra Vali Yardımcısı Şenol Turan başkanlığında, İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru, 4 işletmeci, 4 turizm ve yeme içme dalında öğretmen ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli mühendislerden oluşan komisyonun oluşturulması kararlaştırıldı.
Komisyon, Gümüşhane’nin yöresel yemeklerini menüsüne dahil eden, hijyen ve hizmet standartlarını belirlenen kriterlere göre düzenleyen işletmeleri “Gümüş Tabak” uygulaması içerisine dahil edecek.